top of page

Van wie is de straat?
Over de Gentse straten vroeger en nu

In het project 'Straffe straten' willen we met Gentenaars in gesprek gaan over hoe ze terugdenken aan hun straat toen ze zelf opgroeiden, maar ook hoe ze hun straat nu ervaren. Deze verhalen en ervaringen worden afgewisseld met archiefbeelden van en anekdotes over de straat. De kortfilm is een ontdekkingstocht; een ode aan de straat, diens impact op haar kleurrijke bewoners en de vele potenties die er schuilgaan. 

Zelf interesse om de kortfilm te vertonen of samen hier een event rond op te zetten, laat het ons zeker weten!

De kortfilm 'Van wie is de straat?'

korenmarkt - oud_2.jpg

Beeld van de Korenmarkt (bron: Huis van Alijn)

'Straffe straten' combineert verhalen van mensen met enerzijds achtergrondinformatie en cijfers over mobiliteit, publieke ruimte en de rol van ontmoetingen en anderzijds archiefbeelden die de veranderingen van de Gentse straat in de loop der tijd tonen.

 

Met dit project werkte de jonge doe- en denktank STR.AAT samenwerken met de volgende partners: documentairemaakster Laura Zuallaert (ondersteuning in preproductie, productie en postproductie), videograaf Tom Hoflack, montage Fien Lauwers, copywriting Volzin en het stedelijk museum het Huis van Alijn (expertise in alledaags ontmoeten en historiek). We hopen zo samen met de Gentenaar de schoonheid van diens straten voor iedereen in beeld te brengen.

Met steun van:

Kopie van Logo_CollectievandeGentenaar_edited.jpg
Kopie van 200921_logo-district09-rgb-grey_2x.png
Gent_zwartwit.png
Banner UIA+EU logo_edited.jpg
Wil je graag een leuke anekdote, mooie herinnering of straf verhaal over je straat delen?
Overtuig ons hier dat jouw straat de strafste straat is!

Bedankt voor de inzending!

bottom of page