top of page

LECTUUR

Wil je wat meer weten over de straat, wie er recht op heeft, wat de hordes en opportuniteiten zijn, hoe mobiliteit - de stad - rechtvaardigheid gelinkt zijn, wie waar gehoord wordt en wie niet? Dan kan je hier alvast terecht voor wat bronnen!

En voor wie graag wat muziek wil voor tijdens het lezen, volg gerust onze bijhorende spotifylijst over de straat!

BOEKEN

corres_tv_mb_snelste_frontcover_04.jpg

Het Recht van de Snelste

Thalia Verkade en Marco te Brömmelstroet

"Hoe hebben we onze leefomgeving zo uit handen kunnen geven?"

 

In Het recht van de snelste neemt journaliste Thalia Verkade je - samen met onderzoeker Marco te Brömmelstroet - mee in haar zoektocht naar de fundamentele vragen over de straat en wie er recht op heeft. Daarbij tonen ze aan dat het mogelijk is anders na te denken over deze 'verkeersruimte', en ontmoeten en verblijven opnieuw centraal te stellen in hoe we onze straten ontwerpen en gebruiken.

1_sSjryLsNW39dXdKwotwljw.jpeg

Diary of a New Cyclist

Sarah Berry

Als fervente voorvechtster voor het recht op de straat schrijft Sarah over haar ervaringen als nieuwbakken fietser in het drukke Londen. Ze beschrijft de ups, maar ook zeker ook de downs in het al fietsend ontdekken van de Londense straten. Sarah tracht zo andere mensen zonder ervaring en met een tanende zelfzekerheid op de weg te overtuigen het fietsen te ontdekken.

BLOGS

EkTBaEQXgAAYJvB.jpg

Together We Cycle

Nieuw en Verbeterd - trailer

De documentaire Together We Cycle bespreekt de evolutie van de Nederlandse fietscultuur. Welke emblematische gebeurtenissen hebben geleid tot de huidige ontwikkelingen waardoor Nederland wereldwijd bekent staat als het fietsland bij uitstek? We ontdekken aan de hand van oude en nieuwe beelden waarom de Nederlander zo graag fietst en hoe fietsers in Nederland de ruimte van de auto hebben terug gewonnen.

ANDERE

PODCASTS

Echt gebeurd_edited.jpg

Echt gebeurd
Stichting Echt Gebeurd

Echt Gebeurd is een maandelijkse verhalenmiddag en een wekelijkse podcast. Bij Echt Gebeurd vertellen mensen op een klein podium mooie, bijzondere of grappige verhalen over iets dat ze zelf hebben meegemaakt. Ook leest er elke maand iemand voor uit het dagboek dat zij/hij bijhield als puber.

Zeer Hollands, maar bijzonder geniaal om naar te luisteren!

NIEUWSBRIEVEN

Nieuwsbrief 6.jpg

De zesde nieuwsbrief
16 mei 2022

Op deze nieuwsbrief was het even wachten, maar het was het waard! We hadden het over nieuwe projecten en nieuwe vazen, over de initiatieven Alles Kan (Stad Gent) en Broei en gaven heel wat voorbeelden van projecten die al met street art aan de slag gaan. Veel updates om verder op te volgen alleszins!

Voor de gesuggereerde boeken verwijzen we je graag door naar één van de Gentse boekenhandelaars (cf. Paard van Troje, Walry of Limerick), waar je wat moeilijker te vinden boeken kan bestellen.
Wil je meer tips over een bepaald onderwerp, trek aan onze mouw, spreek ons even aan of stuur ons gerust een mailtje of berichtje. Heb je andere tips voor de 'lectuur' pagina, laat het ons zeker weten!
  • Twitter - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Spotify - Black Circle
  • YouTube - Black Circle
bottom of page