top of page

Straatart

Bauke, het Duivelsteen en de duif

Artiest: Alice Martha

Bauke, het Duivelsteen en de duif

Bauke vertelt over zijn "voorliefde" voor duiven in het Geeraard De Duivelsteen.

Van verhalen over de straat naar street art

Straatart is een project van STR.AAT in samenwerking met arietste Alice Martha. Met Straatart willen we verhalen van jongeren (hun ervaringen, dromen, angsten, wensen…) verbeelden in de publieke ruimte aan de hand van street art, zodat de verhalen bereikbaar worden voor een breder publiek. De verhalen worden telkens gelinkt aan een specifieke plek in Gent waar het street art-werk zal uitgevoerd worden. Voor de uitvoering werken we samen met verschillende jonge artiesten.

 

Wil jij een verhaal delen? Dat kan onderaan deze pagina!

Elke dag straatart expo

We werken in het project rond bredere maatschappelijke thema’s, zodat de ingrepen in de straat vaak toepasselijk zijn op of herkend worden door meer dan alleen de verhaalverteller. De meerwaarde kan verschillende vormen aannemen: herkenning, vermaak, informatief, esthetiek, bewustmaking, … De werken zijn beschikbaar in de publieke ruimte, waar je ook naar de verhalen kan luisteren.

Op deze pagina vind je twee voorbeelden van verhalen, maar alle andere verhalen en realisaties vind je op onze projectwebsite www.straatart.be! Je kan het verloop van Straatart volgen op instagram: @str.aat.art.

Met de steun van Stad Gent, Alles Kan en EYC24.

Zelf een verhaal delen? Contacteer ons of laat hier je verhaal achter!

Bedankt om mee te doen!

bottom of page