top of page

De verhalenkaravaan

Tekeningen verzameld in De verhalenkaravaan

De verhalenkaravaan trekt rond!

In het intergenerationele project 'De Verhalenkaravaan' gaan we op zoek naar zowel vertellers als luisteraars en maken we de brug tussen kinderen en ouderen door verhalen tussen beide groepen uit te wisselen. We richten ons daarbij specifiek tot verhalen over de straat of wijk waarin ze wonen of gewoond hebben.

 

Samen met de leerkrachten van verschillende Gentse scholen werken we met kinderen rond het thema 'jouw straat', waarbij we verhalen verzamelen. Met deze verhalen trekt De Verhalenkaravaan naar woonzorgcentra, zodat ouderen kunnen luisteren naar de verhalen ingesproken door kinderen. Daarna kunnen ouderen op hun beurt een verhaal vertellen over hun eigen straat, dat dan weer door de kinderen kan beluisterd worden.


 Het eerste mobiel museum voor immaterieel erfgoed over de straat

We verzamelen een collectie van verhalen - immaterieel erfgoed als het ware - waarmee we onze karavaan telkens uitbreiden. Zo kunnen we met onze karavaan ook andere plekken bezoeken (cf. een installatie op een evenement, een vaste plek in één van de musea, een tocht samen met de buurtwerkers langsheen ouderen die nog thuis wonen maar zelden bezoek ontvangen, etc.). Het uiteindelijke doel is het eerste mobiele museum voor immaterieel erfgoed over onze straten te worden.

Met steun van de Stad Gent - Dienst Cultuur

bottom of page